STAR

In de ochtendetappe hebben wij ons helemaal in het rooie gefietst op een klim van 12 kilometer. Met een paar trajecten onverhard. Na een lange middagbreak ze met soep, noodles en cola zijn wij die middag rustig gestart. In een valllei rijden we op de sukkel en terwijl STAR van Earth, Wind and Fire uit mijn Earpods komt, zie ik een oude vrouw langs de weg lopen. Ik stop op een afstandje van haar en laat haar naar mij toe lopen. Ik heb haar gefotografeerd en mijn eerste opnames achterop mijn camera laten zien. En toen ging ze pas echt lachen. Klik-klik. Hebbes.

De fietsdag eindigt in een plaats die we over een hele lange, rechte weg binnenrijden. Aan beide zijden van de weg zitten schouder een schouder natuursteenbedrijfjes, waar grafhuisjes, draken en tuinornamenten gebeiteld en geslijptold worden. Alles is bedekt met wit-grijs stof en er hangt een permanente witte mist.

Heb je die ? roept Jenny naar me en ik zie een man met een grote zwarte bril. Ik maak contact, hij is vrolijk en ik maak mijn foto en beweeg om de achtergrond te veranderen en bij het vijfde beeld is het raak. Magisch.

_MWF6197a_MWF6327a_MWF6226a_MWF6267a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *