NL vs MYANMAR

Zoals in een eerdere post vanuit Yunnan 2013 geven onderweg de verschillen met thuis veel plezier. Zo ook in de afgelopen weken. In verre landen is hygiene van een ander niveau dan Zu Hause. En als je daar niet serieus rekening mee houdt, brengt je meer tijd op het toilet dan op de fiets door.

Tanden poetsen ver weg doe je met flessenwater, zeg maar Spa Blauw. Veelal onzichtbare zaken die het waterleidingbedrijf bij ons eruit filtert, zijn hier aanwezig en zelfs zichtbaar.

In niet Westerse landen is men heel erg creatief met het opladen van voertuigen en is het makkelijk scoren met een volbehangen, vet overbeladen brommers, pickupjes en vrachtwagens. Als leuk en volgepakt heb ik een brommende chips-vertegenwoordiger.
Maar het gaat ook wel eens mis. Deze keer gelukkig zonder menselijk leed.

Een van de hele vieze dingen die de Birmezen doen, is op een groen blaadje met fijngestampt Betelnootje kauwen. Het lijkt wel op pruimtabak, maar de materie waarop ze kauwen ( uit een vrucht ) wordt knalrood in hun mond. Teveel speeksel wordt op straat uitgespuugd, zodat lijkt of er iemand op straat heeft liggen bloeden. En je tanden gaan naar de  klote. En het ziet er uit. ik heb verschillende pogingen gedaan om zo’n lachend te fotograferen, maar in het zicht van de camera hielden ze hun kaken stijf op elkaar. Behalve eentje dan. Jakkie.

Hoeveel man heb je nodig om een latje te zagen ? Drie. Een om de benzinemotor op te starten en kuchend en pruttelend aan de gang te houden en via twee v-snaren het onbeschermde zaagblad aan te drijven. Een man om het gezaagde hout in ontvangst te nemen en een om het hout ongeveer op maat aan te voeren.

En de laatste is het schatje van de vakantie. Zindelijkheidstrainig. Maar dan wel bij Moeder’s Marktkraam.

 

MWF00001

MWF00006

MWF00002

MWF00004

MWF00003

MWF00005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *