nederland vs. china

sorry. ik kan het niet laten. een van de leukste dingen in het buitenland vind ik de verschillen met thuis. hier zijn er een paar.

de kindjes worden vanaf hele jonge leeftijd zindelijk gemaakt middels . . . . een kruippakje zonder kruis. kijk maar goed. zonder kruis.
moeder tilt de kleine op en houdt hem of haar boven de goot. moeder sist of fluit net zo lang tot de kleine gaat wateren.

het leven vindt veelal op straat plaats en zo ook het bereiden van de maaltijd. versere kip is niet denkbaar. geplukt op de stoep.

wij hebben veel honden gezien en wij krijgen de indruk dat men goed voor ze zorgt. maar ze krijgen op het platteland wel alle ruimte om zich voort te planten. de lelijkste honden ( waarschijnlijk door inteelt ) wonen in China. en deze viel nog mee.

op een aantal plaatsen langs gevaarlijke (snel)wegen hebben de autoriteiten in het kader van de bevordering van de verkeersveiligheid geen pakkende billboards geplaatst, maar autowrakken op een betonnen pilaar gezet.

en als alles van de kip in het eten zit, hou je nog wat over en wat doe je met de poten van een kip ? je maakt er een lekkele zoetzule salade van.