Kung Fu Master Po en de dumplings.

Onze eerste ervaringen met het land en de mensen zijn voor ons vertrouwd Oosters. Het Westelijke Busstation van Kunming is een hele grote hal met niet-om-op-te-zitten kuipstoeltjes. En – overigens uiterst vriendelijke – rokende, rochelende en ruftende Chinezen bij iedere uitgang. Busrit met tussenstop op gruwel sta-toiletten naar Dali. En eindelijk 16 kilometer – in de regen – gefietst naar Old Town Dali. Is een hele grote trekpleister voor Chinezen. Soort van Volendam in het kwadraat met allemaal vrolijke jonge Chinezen. Het fotograferen begint langzaam interessant te worden. Old Town Dali heeft leuke gebouwen en in het blauwe uurtje ( de mooiste tijd om avondfoto’s te maken ) levert twee mooie beelden.

Retro is hier hip aan het worden. We hebben in Dali een winkeltje gevonden waar militaria en andere ouwe commie meuk verkocht wordt. De ouwe plunjezakken uit het Rode Leger worden nog geld waard.

Voor het avondeten struinen we de straatjes af en vinden bij toeval een restaurantje ( natuurlijk met plastic krukjes en tl verlichting ) waar de kok/eigenaar zelf verse noodles draait. Bingo !!!

En het ontbijt ? Sinds wij hier voor het eerst dumplings gegeten hebben, is het bijna een verslaving worden. ‘s Ochtends met zoete vulling bij het ontbijt, maar meestal hartig bij lunch of avondeten.

Po’s record staat in KFP2 op 40. Twee mandjes met 7 dumplings is het mijne.