Het begin in Kunming

Wij zijn onze Yunnan gestart in een passend fietsershotel. Vieze ramen en een schoon, maar gedateerd interieur. Niet rokende Chinezen zijn een grote uitzondering. Vage sigarettenlucht is aanwezig. Dus.
We zijn op reis gewend aan het mensen die geen Engels spreken, dus hand- en voetencommunicatie en veel aanwijzen. Met een beetje geluk heeft het restaurant een menukaartposter en krijgen we met kip-, varken- en koegeluiden duidelijk wat we te weten krijgen.
De grote stad Kunming ( net zoals heel China ) barst van de economische vooruitgang, kantoren en woontorens van meer dan 20 verdiepingen worden per straat gebouwd.
Wij verkennen het centrum per fiets en komen dezelfde luxe tegen als in iedere grote stad.
Als je McD en KFC negeert en kijkt waar de locals eten, vindt je in de straten achter de
hoofdstraat restaurantjes met te kleine krukjes en tl verlichting. Dumplings uit eigen keuken en vers gedraaide noodles zijn nu al legendarisch. Gelukkig komen we hier nog terug.

Fietsers hebben eigen fietsstroken. Maar bussen en permanent toeterende autoś negeren iedere verkeersregels en rood verkeerlicht. Oppassen en goed omkijken.
Het land en de mensen kennen we nog niet. Het hele land zullen we nooit leren, maar de mensen die wij nu tegenkomen zijn vriendelijk, nieuwsgierig en behulpzaam.

 

_MWF5037 _MWF5040 _MWF5025

 

2 thoughts on “Het begin in Kunming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *