Goed licht. Allicht.

Was het motto van Veilig Verkeer Nederland ergens in de vorige eeuw. Met Wendy en Arjan heb ik voor hun huwelijksdag gesproken over De Dag en mijn voorkeur verduidelijkt dat ik hoopte op geen regen en geen direct zonlicht. Hard zonlicht geeft namelijk harde schaduwen. En die willen we niet op belangrijke beelden.

Voor mijn straatportretten vind ik gelukkig mensen in straten met veel bomen en onder de bomen dat geeft het mooiste licht. Ik fotografeer mensen met een telelens en vanaf een laag standpunt. Een stoeprandje voldoet. Als ze al regelmatig blanken zien, zijn ze zeker niet van mijn lengte. Beetje afstand geeft veiligheid.

Ik zorg eerst voor oogcontact met een glimlach en fotografeer direct. Als na twee klikken ze mij afwijzen, stop ik. Anders laat ik hen achterop mijn camera het resultaat van de eerste clicks zien. Vaak moeten de mensen er om lachen en neem ik nog enkele minuten om te fotograferen.

_MWF5221a _MWF5181a _MWF5158a _MWF5142a_MWF5237b _MWF5377

One thought on “Goed licht. Allicht.

  1. Prachtig…. Vooral dat heerlijke mannetje zonder tanden
    GE-WEL-DIG !!!!
    Ik word hier helemaal blij van