Een slingertje in je foto.

Na een 23 kilometer lange afdaling zagen we van grote afstand een gat in het landschap van een paar voetbalvelden lang en ongeveer een veld diep. Het begin van de Tiger Leaping Gorge. De eerste blik in De Kloof ziet er uit als een landschap uit Lord of the Rings.
Ruig, onherbergzaam, beangstigend en adembenemend. En toen mochten we nog gaan fietsen. Wij beginnen stroomafwaarts en fietsen tegen de stroom van de Yangste in omhoog.
Wij fietsen de TLG van de verkeerde kant in en komen nauwelijks verkeer tegen. Busladingen Chinese toeristen worden aan de andere ( korte ) kant van De Kloof bij een afzetpunt gedropt en dalen af naar de stroomversnelling in De Kloof. Of laten zich op een draagstoel naar beneden lopen.

In mijn vorige post was ik vergeten te vertellen dat een slingertje in je foto diepte aan het beeld geeft. Voor fotografende fietsers is een slingertje al gauw gevonden in de weg voor je.
Een bocht in de weg die doorloopt en die je niet op de foto ziet, laat aan de kijker wat te raden over. Boeiend wordt de foto als dan ook de wegrand of vangrail ontbreekt. Mocht je je afvragen wat er dan naast die weg ligt, dan is het antwoord niets. Nou ja. Een afgrond.

Op de laatste foto zie rechtsonder op de weg een stipje. Dat is Jenny.

_MWF5001_MWF5013_MWF5016_MWF5025_MWF5083_MWF5066

 

4 thoughts on “Een slingertje in je foto.

  1. Hoi mees,
    Wat is het daar mooi! Leuk om te lezen dat jullie in China zijn en uiteraard op de fiets! Probeer heel thuis te komen

  2. Mees, wat ben je voor gaafs aan het doen allemaal!! Snel weer bijkletsen als je terug bent! Ik hou je blog in de gaten! Have fun!

    X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *