De lelijke handen van de Grote Baas.

Met onze trek uit grote stad wordt het fotograferen steeds leuker. Op de fiets over het platteland heb ik veel plezier met het zien en doorgronden van de verschillen met ons eigen leven. Vader en moeder vullen een mal met beton, zoon #1 bedient de trilbak en zoon #2 legt betonijzer in de mal. Half uurtje uit laten harden en te drogen leggen. En een nieuwe paal kan gemaakt worden.

Wanneer je uit een stad vertrekt naar een volgende stad volgt steevast hetzelfde patroon. Je fietst het centrum uit door de woonwijk over het industrieterrein naar het platteland. En bij de volgende stad is het patroon de omgekeerde volgorde.

Het werk wordt door de boeren met verschillend materieel uitgevoerd. Kom je verder van de stad wordt er meer met de hand gewerkt. Kunstwerken en afbeeldingen in marmer voor poorten en tuinversiering doet de kunstenaar gewoon met een haakse slijptol.

CCTV heeft een Engelstalig kanaal met wereldnieuws. Soort politiekcorrect CNN. De huidige grote leider Xi Jinping is heul vaak in beeld. Hij is nu op rondreis hier in het Oosten. Compententies glimlachen, zwaaien en handen geven kunnen afgevinkt worden. Eindbaas Xi heeft overigens hele lelijke handen.

Volgende post : Straatportretten.